Molimo Vas popunite sva obavezna polja i pokušate ponovo.
JAKO OPASNA ULICA U GRADU
Saobraćaj i parking, Zenica Kreiran: 19 Mar. 2014 11:30

ovo je problem koji se tiče sigurnosti građana.
Ulica Fra Grge Martića koja nekada bila jednosmjerna već duže vrijeme je pretvorena u dvosmjernu, a trotar za pješake postao je dio ulice kuda prolaze automobili jer fizički nije odvojen od ulice. Za pješake je ovo opasno jer ulica je uska, auti prelaze na uski dio koji bi trebao biti trotoar, pješaci nemaju gdje pobjeći. Svakodnevno prolazim ovom ulicom jer stanujem tu, nemam alternativu za prilaz haustoru, jednom me auto i udarilo, a više puta sam jedva to izbjegla.
Molim vas da ovo hitno proslijedite nadležnoj službi.
Hvala


Issue_full_imgp6916

Podijeli problem
Fbshare2x Twshare2x

Komentarišite problem (2 komentar)


Morate se prijaviti da bi komentarisali problem

No_avatar
amila begagic      skoro 4 godina
ne mogu pročitati odgovor nadležne službe,vidim da je status "u postupku rješavanja" još od 28.03....a obzirom da stanujem na ovoj lokaciji nisam vidjela nikakve aktivnopsti na rješavanju ovog problema

Logo_small_624471
dzana .      skoro 4 godina
Hvala Općini na odgovoru i poduzetim aktivnostima!
Logo_full_624471

3
1778
Pregleda
2
Komentara

Molimo da se prijavite da biste glasali

STATUS: U POSTUPKU RJEŠAVANJA

Odgovor nadležne službe


 

 

Služba za komunalne poslove i ekologiju je u ranijem periodu sagledala problem pješačkih staza koje su se svojim nivoom uklopile u nivo kolovozne povšine u Ulici Fra Grge Martića. Razlog tome je što je u proteklom periodu vršena sanacija asfaltne površine kolovoza presvlačenjem, tako da je tokom godina došlo do potpunog izjednačavanja ovih nivoa. Nakon potpisivanja ugovora o održavanju javnih površina u gradu za 2014.godinu stekli su se potrebni preduslovi za iznalaženje privremenog i trajnog rješenja za ovu ulicu u cilju poboljšanja sigurnosti pješaka i ostalih učesnika u saobraćaju.

 

Privremeno rješenje bi podrazumijevalo postavljanje fizičkih prepreka između kolovozne površine i pješačke staze u vidu elastično odbojne ograde, betonskih kalota, metalne ograde i sl. Ovaj vid prevazilaženja problema je 100 % učinkovit sa aspekta sigurnosti pješaka ali ne rješava problem sveobuhvatno.

 

Trajno rješenje bi podrazumijevalo izgradnju novih pješačkih staza gdje bi se istovremeno morao riješiti i kolektor kišne kanalizacije, a što iziskuje kompletnu rekonstrukciju ulice i znatna materijalna sredstva.

 

Na radnom sastanku 27.03.2014.godine Služba je izdala nalog JP za prostorno planiranje i uređenje grada „Zenica“ d.o.o. Zenica da se po hitnom postupku predloži najoptimalnije privremeno  rješenje (postavljanje ograde) za ovu ulicu po pitanju sigurnosti pješaka.

 

Kao prvi korak za trajno rješenje Služba će sagledati mogućnost da u 2014. godini izvrši izradu Glavnog projekta rekonstrukcije predmetne ulice.

 


 

 

Služba za komunalne poslove i ekologiju

 

 

 

 

 

 

28 Mar. 2014 15:31

Problem prijavljen nadležnoj službi.

Čeka se odgovo.

26 Mar. 2014 13:24