Molimo Vas popunite sva obavezna polja i pokušate ponovo.
NASELJE LAMELE 1-6
Lice grada, Bosanska Krupa Kreiran: 16 Apr. 2014 10:43

U ovom naselju je oko 170 stanova, domaćinstava, familija, znači min. 500 stanovnika ovog grada, koji redovno plaćaju komunalne usluge i druge vrste poreza. Zašto se do danas ništa nije uradilo na uređenju parking mjesta, zelenih površina, saniranju putne komunikacije, rasvjete, a pogotovo saniranja otpada oko zgrada koje graniče sa nekada uspješnim a danas pokradenim preduzećem Kombiteksa/Amrateksa, leglom otpada i prljavštine. Možda paradoksni prijedlog (ZA DANAŠNJE POLITIČARE) da se jedna aktivnost predizbornih kampanja upravo usmjeri ka rješavanju nekih od navedenih problema, jer 170 domaćinstava LAMELA je u poređenju jedno veće selo, gdje se s malo ulaganja može dobtiti veći broj glasova, te povećati svoje mogućnosti da se zadrže već zagrejane fotelje. Lijep i ugodan dan!Podijeli problem
Fbshare2x Twshare2x

Komentarišite problem (2 komentar)


Morate se prijaviti da bi komentarisali problem

No_avatar
Krupljanin Građanin      skoro 4 godina
Kad sam spomenuo 1 kontejner na 170 stanova zaboravio sam napomenuti - 1 OTVORENI KONTEJNER, gdje nagomilane jadne žiovotinje (cuke i mačke) i poneka ljudska sirotinja razbacuju smeće po tzv. PARKINGU (kako ste ga Vi nazvali).... DA LI SU VAM POTREBNE SLIKE I ZA OVO!!!

No_avatar
Krupljanin Građanin      skoro 4 godina
Ovo je jedan od načina rada pojedinih, odgovornih (nadležnih) struktura u rješavanju osnovnih problema, za one koje bi isti trebali biti u službi, za narod.. Par argumenata ZATO i status RJEŠEN!! pitaj te narod koji živi u LAMELAMA šta im je potrebno i koji su im problemi! Ako su Vam potrebne slike izađite na lice mjesta.. 1. Parking - Parking ne postoji, jer nije ni označen..Ljudi parkiraju kako hoće, ne koriste samo stanari zgrada već i ostali... Očigledno se niste već duže vrijeme pomakli iz Bos. Krupe da vidite kako druge općine efikasno rješavaju probleme parkinga oko svojih stambenih jedinica. Probajte se parkirati na duže vrijeme u Bihaću ili Cazinu u zoni prakinga neke zgrade, gdje uredno stoji signalizacija PARKING SAMO ZA STANARE, UREDNO OZNAČENI PARKINZI, SVAKODNEVNO OBILAZI ODGOVORNO LICE provjeravajući ispravnost parkiranja! Rješavanjem ovog problema, ne samo u LAMELAMA već i u drugim stambenim jedinicama će te uljepšati sliku grada kao i dobrim dijelom obezbijediti punjenje budžeta.. 2. ..."Vjerujte, druga je stvar što pojedini stanari žele parkirati doslovno ispred svog ulaza, ne na parkingu kako je to predviđeno".... - Ovdje ste u pravu, ali opet zbog vaše krivice, zemljište je općinsko, parkinzi NISU označeni, ne postoji nadležna osoba za sankcionisanje takvih primjera parkiranja, istražite mišljenje stanara.. 3. ..."Nažalost, pojedini stanari su odgovorni i za smeće koje se nalazi na parkingu ili na zelenoj površini, a ne u kontejneru koji se uredno i redovno prazni."... - i ovdje ste upravu za stanare, ali Vi ste im dali slobodu da rade šta hoće, SANKCIONIŠITE TO, u pitanju je i lice VAŠEG grada. Jedan kontejner nije dovoljan na 170 stanova!!!!!!!! 3. ..."Općina Bosanska Krupa kontinuirano radi na realizaciji projekata čija su svrha bolji životni uslovi građana. Nije u mogućnosti odmah ispuniti sva očekivanja svih građana."... - obezbijedite kvalitetnu i efikasnuju STANOUPRAVU, a ne nametnuto prinudno upravljanje koje niko ne nadzire¸, niti imenovani prinudni upravitelj radi ono što bi i trebao...Mnogi stanari nisu upoznati za Ovo sve navedeno se ne odnosi samo na LAMELE već i na ostatak stambenih jednica u Bosanskoj Krupi. Općina je vlasnik zemljišta oko zgrada i samim tim odgovorna za izgled i funkcionisanje neohodne infrastrukture oko zgrada. Razumijem da i kultura stanara je većim djelom odgovorna za trenutno stanje, ali nije potrebno da se dovodimo u situaciju ličnog obračunavanja s pojednim stanarima, kad zato imaju mehanizmi i službe koje bi trebale da rade svoj posao za koji su plaćeni....STATUS OVOG PROBLEMA NIJE RJEŠEN KAO ŠTO STE NAVELI i NE OČEKUJE SE DA ĆE BITI U SKORIJE VRIJEME, ALI BAREM DA SE KRENE RAZMIŠLJATIU TOM PRAVCU, SLIJEDITE PRIMJER DRUGIH OPĆINA. Zar to nije i smisao ove stranice SREDI SVOJ GRAD HVALA!!
No-photo

1
1490
Pregleda
2
Komentara

Molimo da se prijavite da biste glasali

STATUS: RIJEŠEN

Odgovor na upit/prijavu

Prijavljivanje problema bio je povod da nadležna služba jučer (16.4.2014.) izađe na teren, obiđe područje na kojem se nalaze lamele i utvrdi stvarno stanje. Što se tiče parkinga, to je problem s kojim se susreću stanari, rekli bismo sa gotovo stopostotnom sigurnošću, u svim stambenim jedinicama u državi, ne samo u našem gradu i lamelama. Najbitnije je da prostora za automobile ima i da su svi stanari u mogućnosti parkirati svoja vozila. Vjerujte, druga je stvar što pojedini stanari žele parkirati doslovno ispred svog ulaza, ne na parkingu kako je to predviđeno. Nažalost, pojedini stanari su odgovorni i za smeće koje se nalazi na parkingu ili na zelenoj površini, a ne u kontejneru koji se uredno i redovno prazni. Ovome što govorimo i za parking i za otpad svjedoče i fotografije napravljene po izlasku na teren, a koje ćemo kao dopunu odgovoru objaviti kroz nekoliko dana kad web sistem to bude omogućavao. Trenutno to nije izvodivo.

 Što se tiče zelene površine smještene u sredini lamela, ona se također održava što se vidi iz priloženog. Putna komunikacija se održava, odnosno sanira kada se god za to ukaže potreba i apsolutno je uslovna za odvijanje saobraćaja. Rekonsktrukcija kompletne putne komunikacije na području lamela će uslijediti naravno, ali kada se osiguraju novčana sredstva. Funkcionalnost javne rasvjete je također jučer provjerena. Po paljenju svjetiljki na teren je izašla i firma koja održava rasvjetu i utvrdila kompletnu ispravnost.

Ukoliko dozvolite, savjetovali bismo da ubuduće prijavljujute konkretan problem i uz dokumentovanje fotografijom. Ovako govorimo uopšteno. Ne kažemo da niste u pravu, mnogo bi se toga moglo uraditi i srediti oko zgrada, lamela, ali želje su jedno, a mogućnosti drugo. Općina Bosanska Krupa kontinuirano radi na realizaciji projekata čija su svrha bolji životni uslovi građana. Nije u mogućnosti odmah ispuniti sva očekivanja svih građana.

17 Apr. 2014 13:28