Molimo Vas popunite sva obavezna polja i pokušate ponovo.
Odgovor na upit/prijavu
17 Apr. 2014 [Bosanska Krupa ]

Prijavljivanje problema bio je povod da nadležna služba jučer (16.4.2014.) izađe na teren, obiđe područje na kojem se nalaze lamele i utvrdi stvarno stanje. Što se tiče parkinga, to je problem s kojim se susreću stanari, rekli bismo sa gotovo stopostotnom sigurnošću, u svim stambenim jedinicama u državi, ne samo u našem gradu i lamelama. Najbitnije je da prostora za automobile ima i da su svi stanari u mogućnosti parkirati svoja vozila. Vjerujte, druga je stvar što pojedini stanari žele parkirati doslovno ispred svog ulaza, ne na parkingu kako je to predviđeno. Nažalost, pojedini stanari su odgovorni i za smeće koje se nalazi na parkingu ili na zelenoj površini, a ne u kontejneru koji se uredno i redovno prazni. Ovome što govorimo i za parking i za otpad svjedoče i fotografije napravljene po izlasku na teren, a koje ćemo kao dopunu odgovoru objaviti kroz nekoliko dana kad web sistem to bude omogućavao. Trenutno to nije izvodivo.

 Što se tiče zelene površine smještene u sredini lamela, ona se također održava što se vidi iz priloženog. Putna komunikacija se održava, odnosno sanira kada se god za to ukaže potreba i apsolutno je uslovna za odvijanje saobraćaja. Rekonsktrukcija kompletne putne komunikacije na području lamela će uslijediti naravno, ali kada se osiguraju novčana sredstva. Funkcionalnost javne rasvjete je također jučer provjerena. Po paljenju svjetiljki na teren je izašla i firma koja održava rasvjetu i utvrdila kompletnu ispravnost.

Ukoliko dozvolite, savjetovali bismo da ubuduće prijavljujute konkretan problem i uz dokumentovanje fotografijom. Ovako govorimo uopšteno. Ne kažemo da niste u pravu, mnogo bi se toga moglo uraditi i srediti oko zgrada, lamela, ali želje su jedno, a mogućnosti drugo. Općina Bosanska Krupa kontinuirano radi na realizaciji projekata čija su svrha bolji životni uslovi građana. Nije u mogućnosti odmah ispuniti sva očekivanja svih građana.


No-photo

1
1354
Pregleda
2
Komentara

Molimo da se prijavite da biste glasali

STATUS: RIJEŠEN