Molimo Vas popunite sva obavezna polja i pokušate ponovo.
PSI LUTALICE I VLASNICKI
Zdravlje i sigurnost gradjana, Sarajevo - Stari Grad Kreiran: 30 Apr. 2014 02:14

pjesacenje po opstini je opasno po odrasle i djecu. Psi lutalice i vlasnicki psi koji se pustaju po svim zelenim povrsinama i mezarima bez uzice sire parazite svojim izmetom i opasni su da se mora zaobilaziti gubiti vrijeme na putu na posao ili skolu. treba staviti natpise zabrana psa u parkovima i mezarima kao u velikom parku kod bbi. vratimo parkove djeci da se mogu bezbjedno i cisto igrati u parkovima i mezarima kao sto smo to mi mogli. Psi su mi pobili kokoske ljubimce prije 7 dana. Ti psi su sada okusili krv i uskoro ce napasti ubiti necije djete. Nacelniku je poslan email na koji se nije udostojio odgovoriti. Nadam se da psi koji su okusili krv nece ozlijediti ljude jer ce nacelnik biti odgovoran.
Evo dokaz i link na vise informacija.
https://www.facebook.com/pages/Hocemo-Sintore-u-Sarajevu/579005225530484Podijeli problem
Fbshare2x Twshare2x

Komentarišite problem (2 komentar)


Morate se prijaviti da bi komentarisali problem

Picture?type=square
Hasan Doletic      skoro 4 godina
Opstina Stari Grad. Mozete mi reci za sta ste vi u zivotu uopste nadlezni, osim za oporezivanje? Zovite vi veterinarsku inspekciju. Niko nije tuzio veterinarsku inspekciju nego opstinu u kojoj je ujeden. U vasoj blago receno pasjoj opstini zivim. Sta ti radis po cio dan osim sto pises da opstina nije nadlezna? Sta je ova stranica ulica.ba ikome pomogla? Izbrisite i mene i ovaj post iz baze jer od budalastina nema fajde. Dabogda ti ta marka sto dobijas od drzava i mog poreza a nista ne radis a mozes bila haram i otrovna.

No_avatar
Mujaga Merumic sarajbosna2012@gmail.com      skoro 4 godina
Citam ovo rijesenje i cini mi se kao prebacivanje loptica. Opstina prebacuje na veterinarsku inspekciju. Pa zar Opstina nemoze sama zovnuti inspekciju i regulisati problem pasa. Da li nacelnik hoda ulicom i ne vidi da se od pasjih govana parazitskih nemoze proci carsijom? Opstina je zaduzena za ciscenje snijega, neka ociste i govna i pse? Zar opstina nemoze staviti table zabrane pasa na zelenim povrsinama namijenjenim za igru ljudskih mladunaca? Da li i to treba prebaciti lopticu. Ulica.ba niste fer u ovom slucaju. Da li postoji odsjek civilne zastite pri opstini u slucaju prirodnih nepogoda? Najezda pasa je posast i prirodna nepogoda broj 1 u ovoj deceniji. Preporucujem ovom piscu da uzme stvari u svoje ruke kada vec nema opstine. Neka radi posao drzave kao sto se i u ratu narod sam izborio prebrodice i ovu krizu.
No-photo

0
1372
Pregleda
2
Komentara

Molimo da se prijavite da biste glasali

STATUS: U POSTUPKU RJEŠAVANJA

Odgovor u vezi sa psima lutalicama

Poštovani, 
Ovim putem Vas obavještavamo da Općina Stari Grad Sarajevo nije nadlažna za uklanjanje i zbrinjavanje pasa lutalica.
Kada se radi o uklanjanju pasa lutalica član 27. stav 2. u Poglavlju IX. Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja ("Službeni glasnik BiH", broj 25/09), propisao je da "lice koje nađe napuštenu ili izgubljenu životinju, dužno je da o tome obavijesti najbližu veterinarsku stanicu ili sklonište za životinje.
Shodno tome, ukoliko je riječ o problematici uklanjanja i zbrinjavanja pasa lutalica, sugerišemo Vam da se obratite i obavijestite Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove - Inspektorat za veterinarstvo, najbližu veterinarsku stanicu ili azil za napuštene životinje.
Napominjemo, da odredbe naprijed navedenog Zakona predviđaju i ukidanje šinterske službe.


05 May. 2014 10:08