Molimo Vas popunite sva obavezna polja i pokušate ponovo.
UZURPACIJA TROTOARA I AUTOBUSKOG STAJALIŠTA U SVRHU PARKIRANJA
Saobraćaj i parking, Sarajevo - Centar Kreiran: 18 Dec. 2013 18:09

Već nekoliko puta sam pokušavao ukazati na ovaj problem, ali bezuspješno. Autobusko stajalište preko puta pijace Ciglane u ulici Patriotske lige (pored objekta Casper) uvijek je puno automobila koji ometaju saobraćaj. U većini slučajeva su to dostavna vozila i vozila radnika objekta Casper. Svakodnevno se može vidjeti da trolejbus i autobus ne mogu da izvrše prijem putnika na autobuskom stajalištu već to vrše na sred ulice čime se znatno ugrožava bezbjednost putnika, a pri tome se ometa protok vozila i napravi gužva na raskrsnici pored pijace.

Pored toga vozila koja su parkirana uz objekat Caspera onemogućavaju prolazak pješaka pješačkim prelazom.

IMAO SAM PRILIKU VIDJETI OSOBU U INVALIDSKIM KOLICIMA KOJA SIĐE SA TROTOARA KOD ULAZA U MEZARJE "STADION" (KOD STUDENTSKE POLIKLINIKE) I VOZI SE CESTOM JER NE MOŽE PROĆI PORED KASPEROM SA INVALIDSKIM KOLICIMA ZBOG PARKIRANIH VOZILA.

Više puta sam zvao policiju koja nije ništa poduzela po ovom pitanju. Prije nekoliko dana sam poslao i e-mail na više adresa ali nisam dobio nikakav odgovor.

Treba li napomenuti da sam svjedočio i parkiranim službenim vozilima MUP-a (policijsko i PAUK vozilo) na istom mjestu u svrhu PREUZIMANJA NARUDŽBI.


Issue_full_parking2
Issue_full_parking1

Podijeli problem
Fbshare2x Twshare2x

Komentarišite problem (1 komentar)


Morate se prijaviti da bi komentarisali problem

Logo_small_0249007.42
Alma Rizvanović      oko 4 godina
Isti ovakav problem imamo i mi stanovnici općine Novo Sarajevo gdje je na (stajalištu) proširenju koje je planirano za autobuse kod Uni Credit banke na Socijalnom parkirano toliko auta da autobus uopšte ne može stati, a kada izađete iz autobusa obavezno udarite u neko od auta. Čak am i sama lično svjedočila kada se tu parkiraju auta MUP-a KS.
No-photo

2
1570
Pregleda
1
Komentara

Molimo da se prijavite da biste glasali

STATUS: PRIJAVLJEN